هجده گام تا طراحی سایت با وردپرس بدون نقص

وردپرس محبوب ترین سیستم تولید محتوا در دنیا است و استفاده از آن بسیار فراگیر شده است. طراحی سایت با وردپرس ، برای زمانی که امکانات درخواستی کارفرما را پوشش می دهند به شدت توصیه می شود.
اما تجربه ما ثابت کرده که برای اینکه یک وب سایت وردپرسی بدون نقص داشته باشیم باید مراحل زیر را بعد از نصب وردپرس طی کنیم. اگر در طول زمان متوجه نکته ی جدید شدیم این پست را به روزرسانی خواهیم کرد. همینطور اگر نکته ای از قلم افتاده ممنون می شویم آن را با ما در میان بگذارید.

گام اول طراحی سایت با وردپرس ، نصب قالب

در ابتدا یک قالب که باب میل کارفرماست و نیازهای مطرح شده از سمت وی را پوشش می دهد نصب می کنم. بهتر است از قالب های چند منظوره مثل قالب ۷ استفاده کنیم. این قالب دارای تنظیمات بسیار منعطف می باشند. همچنین با استفاده از صفحه ساز WpBakery PageBuilder می توان تمامی صفحات را طراحی کرد. استفاده همیشگی از یک قالب و طراحی نیازمندی های کارفرما با یک قالب همیشگی بعد از مدتی، منجر به تسلط بیشتر طراح به قالب و تسریع در زمان طراحی سایت ها می شود. در هنگام به نام کاربری و پسورد ها دقت داشته باشید که از نام هایی استفاده کنیم غیر قابل حدس و قوی باشند. این نام ها شامل نام دیتابیس، مشخصات کاربری یوزر دیتابیس شامل نام و کلمه عبور و همچنین نام و کلمه عبور ادمین وردپرس می باشد.

در نظر داشته باشید که اگر در هنگام نصب وردپرس یوزر تستی داشتیم حتما باید حذف و کاربر ادمین جدید ساخته شود.

 

گام دوم، حدف فایل های زیپ مربوطه به نصب قالب و یا وردپرس

بلافاصله بعد از نصب(یا انتقال) فایل ها به هاست یا سرور، باید کلیه فایل های فشرده شده ای که به سرور منتقل کرده ایم را حدف کنیم. زیرا در صورت عدم حذف این فایل ها، توسط کاربران دیگر قابل دانلود خواهند بود.

گام سوم، حدف افزون duplicator

قالب های دارای بسته نصب آسان معمولا از افزونه ای به نام duplicator برای نصب استفاده می کنند. این افزونه داری باگ امنیتی مهلکی می باشد و بسیار مهم است که بعد از نصب کامل این افزونه را به کلی حدف کنیم.

اگر دقت کرده باشید بعد از اینکه قالب های نصب سریع رو از حالت فشرده خارج می کنیم با یک فایل فشرده (معمولا با پسوند .zip) و همچنین یک فایل PHP به نام installer.php مواجه می شویم که بعد از نصب قالب اگر این فایل ها به طور اتوماتیک حذف نشدند باید حتما از هاست ما پاک شوند.
همینطور فایل های database.php , installer-log.txt , installer-data.sql و installer-backup.php در root هاست (Public_html) وجود داشت باید حتما حذف شود.

بعد از انجام مراحل فوق ، گام های نصب به اتمام می رسند. حال می خواهیم به سایر گام های طراحی سایت با وردپرس بپردازیم.

طراحی سایت با وردپرس

طراحی سایت با وردپرس

گام چهارم، انجام به روزسانی

پس از کامل شدن مراحل نصب باید هسته وردپرس و همچنین کلیه افزونه ها را به روزرسانی کنیم تا در صورت وجود ناسازگاری در همان ابتدای امر متوجه آن بشویم.

 

گام پنجم؛ تغییر عنوان (title)و شعار سایت (sub title)

بعد از انتقال به هاست باید در اولین گام عنوان و شعار سایت را به عنوان و شعار مدنظر تغییر دهیم تا مشکلی در ایندکس گوگل نداشته باشیم.

 

گام ششم،تغییر آدرس لاگ این سایت

آدرس ورود به پنل مدیریت سایت باید از آدرس wp-admin به آدرسی دلخواه تغییر داده شود. این هم یکی از نکات امنیتی بسیار مهم در نصب وردپرس می باشد. برای این کار می تواید از افزونه امنیت کامل وردپرس استفاده کنید.(بخش تنظیمات بورث فارث)

 

گام هفتم، تغییر مسیر فایل wp-config

فایل wp-config از جمله فایل های حیاتی وردپرس است که شامل اطلاعات بسیار مهمی می باشد. یکی از راه های محافظت از این فایل در هاست ها این است که این فایل را به یک مسیر قبل از پوشه public_html منتقل کنیم.

 

گام هشتم، حذف محتواهای تستی

همراه با نصب پکیج سریع محتواهای تستی وارد می شوند که باید برای جلوگیری از ایندکس شدن این مطالب نامربوط از وب سایت حدف شوند، این مطالب شامل موارد زیر هستند:

  • مطالب
  • دسته بندی های مطالب
  • برچسب ها
  • برگه ها
  • محصولات (ووکامرس یا EDD)
  • دسته بندی محصولات
  • کامنت ها
  • کاربران
  • بخش portfolio در صورت وجود
  • بخش team در صورت وجود
  • بخش testimonials  در صورت وجود
  • بخش photo Albums , Slideshows, Slider Revolution در صورت وجود.

گام نهم، تنظیم ایمیل اطلاع رسانی وردپرس به ایمیل کارفرما

باید کلیه اطلاع رسانی های وردپرس را بر روی ایمیل کارفرما تنظیم کنیم.

 

گام دهم، تنظیمات مربوط به ارسال ایمیل

برای ارسال ایمیل از سمت وردپرس باید تنظیماتی را انجام دهیم. بهتر است از سرویس جیمیل شرکت گوگل برای ارسال ایمیل ها استفاده کنیم. برای این کار لازم است آدرس جیمیلی به نشانی وب سایت کارفرما بسازیم (اگر جیمیلی از قبل نداشت) و از طریق نصب افزونه wp-mail-smtp ، و انجام تنظیمات آن بر روی سرویس Gmail استفاده می کنیم.

 

گام یازدهم، ساخت ایمیل info

باید یک ایمیل رسمی به نشانی info@mySiteDomain  برای سایت بسازیم و مشخصات ارتباط با آن را برای کارفرما ارسال کنیم. بعد از ساخت هم باید تنطیمات مربوط به forward ورودی های ایمیل را بر روی ایمیل کارفرما انجام دهیم.

گام دوازدهم؛ جلوگیری از دریافت کامنت های اسپم

بلافاصله پس از نصب وردپرس در هاست به احتمال زیاد شما با مشکل دریافت زیاد کامنت های اسپم مواجه خواهید شد. برای جلوگیری از دریافت کامنت های اسپم می توانید از افزونه اکیسمت  استفاده کنید.

طراحی سایت با وردپرس

طراحی سایت با وردپرس

گام سیزدهم، تغییر استایل ورود به سایت

بهتر است صفحه ورود به مدیریت را هم کمی زیبا سازی کنیم تا از حالت پیش فرض وردپرس دربیاید و لوگوی وردپرس را با لوگوی کارفرما جایگزین کنیم. برای این کار می توانید از افزونه login designer  استفاده کنید.

 

گام چهاردهم،اضافه کردن کپی رایت به فوتر

کپی رایت شرکت را در فوتر، سمت چپ با عنوان “طراحی و توسعه : آذرمهرپردازش قهستان” و با لینک به صفحه اصلی وب سایت (به صورت باز شدن در صفحه جدید) اضافه می کنیم.

گام پانزدهم، ساخت اکانت ادمین برای کارفرما

باید همیشه اکانتی غیر از اکانت توسعه دهنده برای کارفرما ایجاد کنیم و مشخصات آن را در اختیار وی قرار دهیم تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانیم با اکانت خود به پنل مدیریت وارد شویم.

 

گام شانزدهم، پیکربندی درگاه پرداخت

در صورت فروشگاهی بودن سایت باید تنظیمات پیکربندی مربوطه را انجام دهیم.

گام هفدهم، نصب افزونه های ضروری

در این گام افزونه های مورد نظر برای کارکرد وب سایت را نصب می کنیم که بسته به نوع کاربری متفاوت خواهد بود. توصیه می شود حتما نسخه رایگان افزونه yoast seo ، نصب شود. همچین در صورتی که سایت فروشگاهی داریم برای محاسبه هزینه پستی استفاده از افزونه  روش های حمل ایران توصیه می شود. بسیار مهم است که افزونه های مورد نیاز را از تنها از مخزن وردپرس و یا سایت های معتبر تهیه کنیم.

بسیار مهم است که افزونه های مورد نیاز را از تنها از مخزن وردپرس و یا سایت های معتبر تهیه کنیم.

آخرین گام، تست روال ها

بعد از انجام کلیه گام های بالا سایت آماده تحویل به کارفرما می باشد اما قبل از تحویل باید کلیه روال ها از سمت  تمامی نقش های کاربری (مدیر سایت و کاربران) تست شود. تست هایی که از اهمیت بیشتری برخوردار هستند به شرح زیر می باشند:

  • تست ارسال همه فرم ها توسط کاربران و همچنین دریافت محتویات آن ها توسط مدیران سایت.
  • تست های مروبط به روال خرید.(درست انجام شدن مراحل خرید، ارسال ایمیل رسید خرید برای کاربر و ایمیل اطلاع برای کارفرماو..)
  • تست پروفایل کاربری کاربر برای تصحیح مشخصات و دیگر اکشن هایی که به آن ها دسترسی دارد و همچینن در صورت فروشگاهی بودن سایت تست دسترسی به بخش خرید های من و رهگیری خرید های انجام شده.
  • تست روال ارسال و دریافت دیدگاه ها هم در بخش وبلاگ و هم در بخش فروشگاه
  • تست ارسال و دریافت ایمیل ها هم در ایمیل ادمین و هم کاربران و همچنین متون واسامی ارسال کننده ایمیل
  • تست روال ثبت نام، لاگاین و مشاهده پروفایل کاربری

با رعایت نکات فوق یک طراحی سایت با وردپرس  کامل و بدون نقصی خواهید داشت.

 

 

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.